Fråga facket Fråga facket

LO välkomnar regeringens krispaket

Arbetsmarknad LO välkomnar regeringens krispaket med anledning av coronakrisen. Regeringen och samarbetspartierna har hörsammat flera av LOs krav. Samtidigt kan fler insatser behövas framöver, menar LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Karl-Petter Thorwaldsson utesluter inte att ytterligare åtgärder kan komma att behövas med anledning av coronakrisen.

- Det här är ett av de mest kraftfulla paket som Sverige har sett. Åtgärder som kortidspermittering kan göra att fler arbetsgivare vågar behålla sin personal. Vi kommer inte att kunna trygga alla jobb, men vi kan minimera varslen om vi använder de stöd som nu finns tillgängliga. Alla måste bidra till att mildra konsekvenserna av krisen. Parterna tänker ta sitt ansvar, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Karl-Petter Thorwaldsson utesluter inte att ytterligare åtgärder kan komma att behövas. LO har sedan tidigare bland annat krävt förstärkt a-kassa, exempelvis höjd ersättning och att fler ska kunna gå med. LO efterlyser också mer stödåtgärder för de enskilda som nu blir av med jobbet.

- Många deltids- och timanställda i exempelvis den hårt drabbade krog- och turistbranschen har inget a-kasseskydd. Nu måste man hitta en speciallösning för den här gruppen, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

För ytterligare information kontakta LOs pressjour 08-796 25 26