Fråga facket Fråga facket

Susanna Gideonsson ny ordförande för LO

Susanna Gideonsson har utsetts till ny LO-ordförande av LO-kongressen. Tillsammans med övriga i den nyvalda ledningen kommer hon att leda LO de närmaste fyra åren.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

- Jag är oerhört glad över att ha fått förtroendet att leda LO. Vi har stora utmaningar framför oss, bland annat när det gäller att sätta stopp för de otrygga anställningarna och se till att Sverige slår in på en mer jämlik kurs efter coronaviruset. Vi ska också se till att höja arbetarnas röst i samhällsdebatten. Här tror jag att min breda fackliga bakgrund kommer väl till pass, säger Susanna Gideonsson, LOs ordförande.

Den nya ledningen består i övrigt av Torbjörn Johansson, avtalssekreterare (omval), Therese Guovelin, förste vice ordförande (omval), och Lisa Bengtsson, andre vice ordförande (nyval).

- Det känns hedrande att nu vara en del av LOs ledning. I 15 år har jag lagt allt mitt krut på organisering och ser nu fram emot att jobba vidare med det inom LO. Vi måste nå ut till alla de som ännu inte känner till värdet av fackligt medlemskap. Så blir vi en ännu starkare fackföreningsrörelse, säger Lisa Bengtsson, LOs andre vice ordförande.

Läs Susanna Gideonssons tal till kongressen 
Läs mer om LOs nya ledning

För ytterligare information kontakta LOs pressjour 08 – 796 25 26