Fråga facket Fråga facket

SD är rasistiskt och arbetarfientligt

Med snart bara tre veckor till valdagen står Sverige inför ett vägval. Åtta års borgerlig politik har inneburit stora skattesänkningar för dem som tjänar mest, samtidigt som det råder massarbetslöshet, välfärden krackelerar och skolresultatet sjunker. Bara i Blekinge står cirka 7200 personer utan jobb.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Publicerad i Sydöstran 22 augusti 2014

Vi är övertygade om att Sverige måste ta en annan färdriktning. Vi behöver en politik som investerar i full sysselsättning, en rättvis skola och en värdig välfärd av högsta kvalité.
Men vi är också oroliga. I valet 2010 fick Sverigedemokraterna 9,8 procent av rösterna i Blekinge. Utvecklingen har gått snabbt. Partiet bildades 1988 av den rasistiska kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt och är idag vågmästare i Sveriges riksdag. Under de senaste fyra åren har den borgerliga regeringen kunnat försämra arbetsvillkoren och välfärden för LO-medlemmar med hjälp av SD.
Sverigedemokraterna kommer alltid att stödja Fredrik Reinfeldt före en socialdemokratisk regering. Tillsammans med den borgerliga regeringen har SD behållit det kritiserade arbetsmarknadsprogrammet Fas 3, röstat emot rätt till heltid, nej till skatteavdrag för medlemskap i fackförening, nej till barnomsorg på obekväm arbetstid. Samtidigt som de har sänkt skatterna för 134 miljarder kronor istället för att investera i jobb, skola och välfärd.
Faktum är att Sverigedemokraterna har röstat med den borgerliga regeringen i åtta av tio omröstningar i riksdagen. SD är alltså inte bara ett rasistiskt parti. De är ett arbetarfientligt parti.
Vår viktigaste utgångspunkt är alla människors lika värde. Såväl fackligt som politiskt. Konflikten i samhället står inte mellan oss löntagare. Den står mellan full sysselsättning eller massarbetslöshet, mellan ett samhälle med värdig välfärd och rättvis skola eller ett där vinster ohämmat får tas ut av riskkapitalister.

En socialdemokratiskt ledd regering är den enda garanten för ett Sverige som byter färdriktning. Från massarbetslöshet till full sysselsättning. Där sjunkande skolresultat ersätts av klassrum med jämlikhet och kunskap. Ett samhälle där alla människor har lika värde och där vinstintresse byts ut mot en värdig äldreomsorg och sjukvård av god kvalité. Den 14 september väljer du vilket samhälle du vill ha. Rösta på Socialdemokraterna.

Karl-Petter Thorwaldsson, Ordförande LO
Magnus Manhammar, Riksdagskandidat (S)
Eva Strömqvist, Ordförande LO-facken Karlskrona/Ronneby