LO Play

Filtrera innehåll | Rensa filter

Prenumerera på filmklipp

Kollektivavtal

Hur mår svensk lönebildning 2019?

1 tim 30 min

Varför är lönegapet mellan män och kvinnor fortfarande så stort och vem bär ansvaret för att det ser ut som det gör? Hur stora skillnader i lön bör det egentligen vara mellan arbetare och tjänstemän?

Jämlikhet

Wilkinson presenterar Den inre ojämlikheten

1 tim 22 min

Få böcker har haft ett sådant genomslag som boken Jämlikhetsanden. Den visade med övertygande offentlig statistik att jämlika samhällen är bättre än ojämlika. Nu har boken fått en uppföljare - Den inre ojämlikheten.

Ekonomi

Rudolf Meidner-priset delas ut

1 tim 33 min

2018 års Rudolf Meidner-pris har tilldelats ekonomhistorikern Jakob Molinder för avhandlingen Interregional Migration, Wages and Labor Market Policy: Essays on the Swedish Model in the Postwar Period.

Jämlikhet

Våra kompisar och grannar – påverkar de våra livschanser?

1 tim 6 min

Spelar det någon roll var du bor och vilka klasskompisar du har för hur ditt liv kommer att se ut? Vilken inverkan har kompisar och grannar på våra livschanser?

Arbetsmiljö

Innovation och arbetskvalité – vad krävs för att lyckas?

1 tim 30 min

Ett europeiskt forskarteam med bas i Lund har undersökt hur innovationskraften påverkas av lön, arbetsmiljö, inflytande, anställningsform och jämlikhet.

Ekonomi

Ekonomiska utsikter hösten 2018

35 min

Svensk ekonomi passerar nu toppen av högkonjunkturen. Tillväxttakten blir därmed lägre de närmaste åren. Arbetskraftsdeltagandet fortsätter att öka något 2019, men går sedan tillbaka när konjunkturen försvagas.

Jämlikhet

LO presenterar program för ekonomisk omfördelning

1 tim 9 min

Inkomstskillnaderna har ökat snabbare i Sverige än i något annat jämförbart land. LO presenterar därför ett nytt program för att förstärka den ekonomiska omfördelningen.

Jämlikhet

Sex punkter för minskade inkomstskillnader

5 min

Inkomstskillnaderna har ökat snabbare i Sverige än i något annat jämförbart land. Varför? Vad kan göras för att bryta utvecklingen? LO-ekonomen Anna Almqvist reder ut begreppen.

Sida 1 av 13123456...13