Ekonomiska utsikter: Högre löner räddar jobb och tillväxt
LO-ekonomerna ger sin bedömning av hur svensk ekonomi utvecklas det kommande året.
Vad får samhällen att bli ekonomiskt och socialt hållbara?
Årets Nobelpristagare i ekonomi deltog i ett seminarium på LO för att prata om maktfördelning, produktivitet och social rättvisa.
Sverige ska fungera
Vi arbetare får Sverige att fungera – men nu måste Sverige börja fungera för oss. Nu lanserar vi ett kraftfullt åtgärdspaket för att skapa det Sverige vi alla förtjänar.
LO presenterar investeringsprogram för Sverige
LO presenterar investeringsprogrammet "Sverige ska fungera". Medverkar gör LOs ordförande och LOs chefsekonom.
Ta tillbaka kontrollen över välfärden – hur gör Norge?
Hur tänker Norge kring utfasning av kommersiell drift inom skattefinansierade välfärdstjänster?
Möt hjältarna i Tesla-strejken
Det har gått ett år sedan bilmekanikerna på Tesla gick ut i strejk. LOs ordförande Johan Lindholm träffar Jason och Konrad. Två av alla de modiga arbetare som tar ställning för den svenska modellen.
LOs krav - högre löner till alla
LOs krav i den kommande avtalsrörelsen innehåller högre löner till alla, en särskild låglönesatsning och en satsning på deltidsanställda.
LO-ekonomernas prognos för svensk ekonomi
På arbetsmarknaden syns ingen ljusning. Färre nya jobb annonseras ut och varslen fortsätter att stiga.
Arbetarrörelsens historia - hur uppstod fackföreningsrörelsen?
En 20 minuters film om arbetarrörelsens historia från början och fram till i dag. Här får du möta strejkande murarhantlangerskor på 1880-talet och några andra människor som organiserade sig för att få bättre villkor.
Om poddserien Facklig beredskap
Facklig beredskap är en poddserie om hur du förbereder dig på kriser på din arbetsplats. Den här filmen handlar om poddens innehåll, men framför allt om att du och dina arbetskamrater bör använda studiematerialet - om ni vill vara förberedda inför framtida kriser.
Arbetarrörelsens historia - hur uppstod fackföreningsrörelsen?
En 20 minuters film om arbetarrörelsens historia från början och fram till i dag. Här får du möta strejkande murarhantlangerskor på 1880-talet och några andra människor som organiserade sig för att få bättre villkor.
Amaltheadådet 1908
Amaltheadådet var ett politiskt attentat som begicks i Malmö hamn mot fartyget Amalthea natten mot den 12 juli 1908, under den stora hamnarbetarstrejken, mot ett logementsfartyg med brittiska strejkbrytare. Explosionen dödade en person och skadade 23.
Vaxholmskonflikten 2004
Vid ett skolbygge i Vaxholm lägger byggfacket en blockad mot ett lettiskt byggföretag för att få dem att skriva på ett kollektivavtal. En viktig fråga står på spel - ska svenska kollektivavtal gälla i Sverige?
Sundsvallsstrejken 1879
Utbröt i Sundsvalls sågverksdistrikt. En av de första och den mest omfattande strejken i Sverige under 1800-talet. Som mest deltog 5 000 arbetare. Stora militärstyrkor kallades in med bland annat kanonbåtar.
Saltsjöbaden 1938
Saltsjöbadsavtalet kallas det huvudavtal som tecknades mellan LO och SAF 1938. Avtalet slår fast spelreglerna på arbetsmarknaden och blir startpunkten på den svenska modellen.