Fråga facket Fråga facket

De kämpar om titeln ”Årets fackliga hjältedåd”

Nu står det klart vilka av sammanlagt 31 nominerade som går vidare till final för LOs pris Årets fackliga hjältedåd. Juryn har haft ett styvt jobb att sålla ut fyra finalister bland alla värdiga hjältar. De fyra som går vidare är:


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Elin Kramer
Handels
För att hon, som alldeles nyvald klubbordförande, stått stark och varit en stabil och tillgänglig stöttepelare för medlemmarna i en svår tid med omfattande varsel.

Aidan & Erik Gribble & Jansson
Byggnads
För deras kamp att utrusta elever vid Byggprogrammet på Tullingeskolan, Örebro, med vinterkängor och vinterkläder under deras 16 veckors praktik.

Lokala ungdomskommittén, Västra Blekinge
Kommunal
För att de med engagemang och driv ser till att alla elever i årskurs 9 i samtliga högstadieskolor i Västra Blekinge får ta del av facklig skolinformation.

Ungdomskommittén IF Metall Blekinge
IF Metall
För att ha skapat ett kontaktnätverk med samtliga gymnasieskolor i Blekinge som gjort det möjligt att genomföra skolinformation för samtliga elever i årskurs 1 och två på fordons- och industriprogrammet. Eleverna i årskurs 3 har erbjudits en tvådagars kurs på internat, om arbetsmarknadens villkor.

Vinnaren av 2015 års Fackliga hjältedåd koras vid LOs Ungdomsforum, den 19 november. Utmärkelsen är ett sätt att visa uppskattning för det arbete som fackföreningsrörelsens alla vardagshjältar ständigt utför. Priset delas ut till en person eller en grupp som under det gångna året gjort något speciellt. Ett kriterium är att den nominerade ska vara aktiv i något av de 14 LO-förbunden och vara under 30 år.

Vinnaren utses av en jury bestående av Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande; Helen Pettersson, ordförande ABF och Philip Botström, ordförande SSU. Priset är, förutom äran och stående ovationer, ett vandringspris designat av BIP – Britt-Ingrid Persson, ett diplom och en tavla.