Facket Direkt

Maktutbildning


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Maktutbildning


LOs Maktutbildning är en tvådagarsutbildning för dig som vill stärka din roll som förtroendevald och vässa dina kunskaper i organisering och samhällsfrågor. Med utbildningen i ryggen ska du kunna ta en aktiv del i de viktiga samtalen på arbetsplatsen utan att behöva vara insatt i alla frågor. LOs Maktutbildning ger dig kunskap i hur vi organiserar oss fackligt för att stärka vår makt på den egna arbetsplatsen samt hur vi kan påverka politiska beslut för en önskad samhällsutveckling.


Det kan handla om beslut i både stort och smått. Alltifrån arbetsskor eller gratis frukt på arbetsplatsen till förändring av busstider eller kvällsöppna förskolor. Vem kontaktar man och hur får vi mer makt i de frågor som är av intresse för oss på arbetsplatsen?


Under de två utbildningsdagarna kommer vi träna på att ta samtal, formulera och bemöta argument. Men också på att lyssna och ställa frågor för att föra ett samtal framåt.


 

Målgrupp
Förtroendevalda med uppdrag på arbetsplatsnivå som genomfört grundutbildning eller motsvarande kunskap.Förtroendevalda

Förkunskapskrav
Förtroendevalda med uppdrag på arbetsplatsnivå som genomfört grundutbildning eller motsvarande kunskap.

Adress
Gräsdalsgatan 15
Karlstad

Kursanordnare
ABF ABF Värmland

Kostnad
Kursavgift betalas av LO

Ekonomi
LO ersätter deltagaren med utbildningsarvode

Övrig information
Du söker ledigt hos arbetsgivaren för studier. Viktigt att du meddelar ditt fack att du anmält dig till utbildningen, viktigt också att du som ska gå anger rätt mejladress när du anmäler dig, då information kommer skickas via mejl och kursen kan komma att ske via Teams om vi måste ställa om från fysisk kurs till digital kurs pga Covid-19!
Just nu är det extra viktigt att din mejladress är korrekt då all kommunikation kommer ske via mejl och utbildning kommer att ske via Teams om vi måste ställa om från fysisk utbildning till digital utbildning. Viktigt!! Meddela ditt fackförbund att du anmält dig till kursen, viktigt är också att du söker ledigt hos din arbetsgivare i tid!

Ansök senast 2024-10-25Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information