Pressmeddelanden

 • Pressträff med LO:s ordförande

  Just nu pågår LO:s tjugonionde kongress. På onsdagen gästas kongressen av den nyvalde statsministern Magdalena Andersson. Efter hennes tal kommenterar LO:s ordförande Susanna Gideonsson kongressbesluten och presenterar LO:s krav på den nya regeringen. 

 • LO:s tjugonionde kongress

  LO:s ajournerade kongress återupptas den 29 november och avslutas den 1 december. Under kongressen kommer bland annat frågor om arbetsmarknad, välfärd och LO:s uppdrag att behandlas. 

 • LO: Representantskapet godkänner principöverenskommelsen  

  Representantskapet, LOs högsta beslutande organ mellan kongresserna, har godkänt principöverenskommelsen om trygghet, omställning och anställningsskydd. Beslutet innebär bland annat att arbetsmarknadens parter tar makten över reglerna på arbetsmarknaden.    

 • Laura Hartman ny chefsekonom på LO

  LO har beslutat att utse Laura Hartman, 48, till ny chefsekonom. Hon är docent i nationalekonomi vid Uppsala universitet och för närvarande verksam som hållbarhetschef i Uppsala kommun. 

 • LO och Svenskt Näringsliv överens om omställning och Huvudavtal

  LO och Svenskt Näringsliv är överens om att rekommendera sina beslutande organ att godkänna principöverenskommelsen med förändringar i lagstiftning vad gäller anställningsskydd, omställning och studiestöd.

 • Pressträff med Svenskt Näringsliv och LO

  Onsdag 10 november kl. 10.00 håller Svenskt Näringsliv och LO en gemensam pressträff.

 • LO: Socialdemokraterna måste prioritera jobben

  Målet om full sysselsättning måste ha högsta prioritet kommande år. Det är ett av LOs krav inför Socialdemokraternas partikongress som inleds den tredje november.

 • LO välkomnar höstbudgeten – kräver politiskt ansvarstagande

  LO menar att höstbudgeten innehåller flera delar som är nödvändiga för en nystart för Sverige och ger vanligt folk välbehövliga ekonomiska lättnader. Bland de viktiga förslagen pekar man ut möjligheten för äldre utslitna att få sjukersättning och avdragsrätten för a-kasseavgiften.

 • LO: Kraftiga investeringar – en nystart för vanligt folk

  Klimatsmarta småhus för arbetare, grön omställning av näringslivet och en kraftig upprustning av vägnätet. Det är några av förslagen i LOs program ”Nystart för vanligt folk – investera i Sverige”.

 • Obs! Ny tid. Pressträff: LOs budgetkrav för nystart efter pandemin

  LO presenterar ett program för att nystarta Sverige efter corona med krav inför höstbudgeten. Journalister har möjlighet att ställa frågor via Teams. Obligatorisk föranmälan senast den första september kl 8.00 via press@lo.se 

Sida 1 av 100123456...100