Pressmeddelanden

 • LO startar sommarkampanj för unga och nya på jobbet

  Måndagen den 27 juni drar LO igång sin årliga kampanj som riktar sig till unga på väg ut i arbetslivet. Med kampanjen ”Koll på jobbet” vill stötta LO stötta unga och nya på arbetsmarknaden. Vilken lön är rimlig för en 16-åring? Hur långa får arbetstiderna vara? Ska det betalas lön under provanställning? Vad är ett anställningsbevis? 

 • Epokskifte när nya huvudavtal signerades

  LO, Svenskt Näringsliv och PTK signerade på onsdagen nya huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd vid en ceremoni i Saltsjöbaden. De nya reglerna i lagar och avtal börjar gälla den 1 oktober 2022.

 • Elisabeth Brandt Ygeman ny kanslichef på LO

  LOs styrelse beslutade idag att anställa Elisabeth Brandt Ygeman som ny kanslichef på LO. Hon är i dag förste vice ordförande för Handelsanställdas förbund och tillträder sin tjänst på LO i höst.

 • LO-ekonomerna: Fortsatt hög arbetslöshet - fel läge att strama åt

  Arbetslösheten biter sig nästa år fast på höga nivåer, enligt LO-ekonomernas nya prognos. Samtidigt sker en global omläggning av finanspolitiken i åtstramande riktning. Det vore fel väg att gå för Sverige nu, anser LO-ekonomerna. 

 • ”Arbetare som byggt Sverige förvägras en extra matkasse”

  LO:s ordförande Susanna Gideonsson riktar hård kritik mot partierna som vill stoppa den föreslagna pensionshöjningen. - Arbetare som varit med och byggt Sverige kan förvägras en extra kasse mat. 

 • Pressträff 15 juni - LO-ekonomerna presenterar Ekonomiska utsikter

  LO-ekonomerna presenterar sin prognos Ekonomiska utsikter. Fokus är inflationsutvecklingen, ekonomins återhämtning samt arbetsmarknadens kompetensutmaningar. 

 • LO och Kommunal: Slut välfärdsgapet

  LO presenterar idag sin nya rapport Välfärdsgapet - där skillnaden mellan förväntningar och behov i välfärden jämförs med välfärdens förutsättningar, I förlängningen hotas välfärdsmodellen om inte finansieringen möter de ökade behoven och den tygellösa privata driften utan stöd av befolkningen får fortsätta. Välfärdsgapet måste slutas.

 • Inbjudan till pressträff 1 juni – Presentation av LO:s rapport Välfärdsgapet

  Susanna Gideonsson, LO:s ordförande och Malin Ragnegård, ordförande för Kommunal presenterar den nya rapporten Välfärdsgapet. Här kommer LO årligen att undersöka läget i den svenska välfärden. 

 • LO riktar skarp kritik mot vinstdrift i skolan

  Vinstdrift i skolan undergräver mångfald och valfrihet, konstaterar LO i en ny rapport om marknadiseringen av skolan. Istället för stort utbud och bred räckvidd domineras marknaden av ett fåtal aktörer som framför allt är koncentrerade till landets storstäder.

 • LO ställer krav på familjepolitiska reformer

  Den svenska familjepolitiken är klassblind. Det konstaterar LO i sin årliga rapport Sveriges Jämställdhetsbarometer. LO-förbundens medlemmar har inte samma möjligheter och rättigheter till att kombinera arbete och familj som andra på arbetsmarknaden. 

Sida 1 av 103123456...103