Pressmeddelanden

 • LO kräver kraftfulla skyddsåtgärder för vanligt folk

  LO-förbundens medlemmar har stått i frontlinjen i kampen mot Covid 19-pandemin. Många med livet som insats. Nu kräver LO att regeringen vidtar kraftfulla åtgärder för att skydda vanligt folk.

 • Bemanningsavtalet klart - konflikten avblåst

  LO-förbunden och Kompetensföretagen sade på torsdagskvällen ja till medlarnas bud om ett nytt kollektivavtal för bemanningsanställda. Det innebär att pensionerna för bemanningsanställda nu är säkrade och den varslade konflikten är avblåst.

 • LO-ekonomerna: Nu krävs en offensiv finanspolitik

  Den allt snabbare smittspridningen bryter den ekonomiska återhämtningen under fjärde kvartalet i år. Arbetslösheten når sin topp i vinter och börjar sjunka först andra kvartalet 2021. Det förutspår LO-ekonomerna i sin prognos Ekonomiska Utsikter. 

 • Obs! Ny tid - Ekonomiska utsikter hösten 2020

  LO-ekonomerna presenterar sin prognos över svensk ekonomi med kommentarer till den förda ekonomiska politiken vid en digital pressträff. 

 • LO släpper ny poddserie om ojämlikhet

  Idag släpper LO en ny poddserie om ojämlikhet. I åtta avsnitt intervjuas forskare och experter om Sveriges väg från världens mest jämlika land till dagens växande klyftor. 

 • Pressinbjudan: Ekonomiska utsikter, hösten 2020

  LO-ekonomerna presenterar sin prognos över svensk ekonomi och kommenterar den förda ekonomiska politiken, vid en digital pressträff. 

 • LO-förbunden varslar om konflikt för bemanningsanställda

  LO-förbunden varslar om stridsåtgärder mot Kompetensföretagen för att säkerställa likvärdiga villkor mellan uthyrd personal och anställda vid kundföretagen.

 • LO-förbunden säger upp bemanningsavtalet

  LO-förbunden säger upp sitt avtal med Kompetensföretagen efter att förhandlingarna om villkor för de bemanningsanställda strandat. 

 • Samhallavtal klart med KFO

  LO-förbunden har tecknat avtal med KFO och Samhall. Avtalet innehåller bland annat 5,4 procent i löneökningar inklusive en låglönesatsning. 

 • Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris till Karin Smirnoff

  Styrelsen för Ivar Lo-Johanssons stipendiefond har beslutat att Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris 2021 tilldelas författaren Karin Smirnoff.

 • Ny LO-rapport: Fler och billigare bostäder krävs

  Dagens bostadsbrist har lett till kraftigt ökade bostadspriser och hyresnivåer som utestänger stora grupper från bostadsmarknaden. Bristen på bostäder bidrar också till högre arbetslöshet eftersom det hindrar människor från att söka sig till regioner där jobben finns. 

 • Påminnelse: Ny LO-rapport om bostadspolitik

  Svensk bostadsmarknad har under 2000-talet kommit att fungera allt sämre. För att klara bostadsförsörjningen för alla i Sverige måste byggandet öka och detta kräver ett större utbud av billigare bostäder än vad vi ser i dagsläget. 

 • Pressinbjudan: Ny LO-rapport om bostadspolitik

  Svensk bostadsmarknad har under 2000-talet kommit att fungera allt sämre. För att klara bostadsförsörjningen för alla i Sverige måste byggandet öka, liksom utbudet av billigare bostäder. 

 • Enigt LO sluter upp bakom HRF

  På tisdag och torsdag lägger Hotell- och restaurangfackets, HRF:s, medlemmar ner arbetet på ett antal arbetsplatser över hela Sverige. Orsaken är att motparten, arbetsgivareföreningen Visita, vägrar att ge HRF:s medlemmar samma löneökningar som industrin och andra LO-förbund redan har fått. Om arbetsgivarna skulle få sin vilja igenom skulle det inte bara drabba de hotell- och restauranganställda.

 • Regeringens politik för utbildning och omställning

  LO arrangerar en seminarieserie om den svenska arbetslöshetskrisen. Först ut att gästa LOs webbinarium är utbildningsminister Anna Ekström (S) som redogör för regeringens politik för utbildning och omställning. 

 • Otrygga anställningar måste bort

  LO välkomnar att LAS-utredningen läggs ned. Men överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv räcker inte för att ensidigt ligga till grund för en ny lagstiftning. För det krävs bland annat att möjligheten att missbruka visstidsanställningar och hyvling av arbetstiden kraftigt begränsas.

 • EU-förslag hotar svensk arbetsmarknad

  LO säger bestämt nej till förslaget om lagstadgade minimilöner i EU. Ytterst handlar det om Sverige ska ge ifrån sig makten över arbetsmarknaden till politikerna i EU.

 • Skarp LO-kritik mot LAS-utredning

  LO motsätter sig starkt lagförslagen som presenteras i den så kallade LAS-utredningen. Förslagen är den mest genomgripande försämringen av anställningsskyddet som lagts fram sedan LAS antogs.

 • Uttalande vid LOs representantskap

  LOs representantskap har enhälligt valt att förkasta resultatet av förhandlingarna om trygghet och omställning. Helheten uppfyller inte kraven om bättre villkor för förbundens medlemmar, skriver LO i ett uttalande.

 • Pressinbjudan: LOs representantskap hösten 2020

  Idag, tisdag 20 oktober samlas LOs representantskap för att bland annat slutgiltigt avgöra om förhandlingsresultatet om Trygghet, omställning och anställningsvillkor ska antas eller förkastas av LO. 

Sida 1 av 49123456...49