Pressmeddelanden

 • LO släpper rapporten \"Vi som inte jobbade hemma\"

  Hur har coronapandemin påverkat kvinnor och män i arbetaryrken? I vilken utsträckning har de kunnat skyddas från smitta och vad har det inneburit för deras anställningar? I en unik undersökning visar LO vad pandemin kostat i form av försämrad arbetsmiljö och ökad smittorisk. Undersökningen är en del av LOs Jämställdhetsbarometer som presenteras senare i vår. 

 • Rekordstort intresse för arbetsmiljöutbildning om pandemin

  LO-distrikten i Dalarna och Gävleborg, Västsverige, Stockholm, Mellansverige och i Mellersta Norrland bjuder in till arbetsmiljöutbildning med anledning av Coronapandemin. Medverkar gör bland andra arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, LOs förste vice ordförande Therese Guovelin och arbetsmiljöinspektör Lena Sundstedt, Arbetsmiljöverket. 

 • LO lanserar internationell strategi – fackliga rättigheter i världen

  Vad har svenska fackföreningar ute i världen att göra? Vilken är fackets roll i främjandet av demokratin? Och vad innebär UD:s nya satsning på fackliga och mänskliga rättigheter i arbetslivet? Sveriges utrikesminister Ann Linde och LOs ordförande Susanna Gideonsson medverkar vid lanseringen av LOs internationella strategi. 

 • Påminnelse: LO presenterar Makteliten

  För 21 gången presenterar LO rapporten Makteliten som jämför inkomstskillnaderna mellan vanliga löntagare och Sveriges maktelit. Undersökningen speglar makt­elitens inkomstutveckling från 1950 och framåt, och omfattar närmare 200 maktpositioner i bland annat näringsliv, politik och media. 

 • LO om otrygga jobb: Klasskillnaden på arbetsmarknaden ökar

  Skillnaden i anställningsvillkor mellan arbetare och tjänstemän blir allt större. Det gäller inte minst anställningsformer där skillnaden nu är den största som uppmätts på 2000-talet. Förra året var drygt 21 procent av arbetarna visstidsanställda, jämfört med endast 11 procent av tjänstemännen. 

 • LO presenterar Makteliten

  För 21 gången presenterar LO rapporten Makteliten som jämför inkomstskillnaderna mellan vanliga löntagare och Sveriges maktelit. Undersökningen speglar makt­elitens inkomstutveckling från 1950 och framåt, och omfattar närmare 200 maktpositioner i bland annat näringsliv, politik och media. 

 • LO kräver kraftfulla skyddsåtgärder för vanligt folk

  LO-förbundens medlemmar har stått i frontlinjen i kampen mot Covid 19-pandemin. Många med livet som insats. Nu kräver LO att regeringen vidtar kraftfulla åtgärder för att skydda vanligt folk.

 • Pressinbjudan: LO kräver kraftfulla skyddsåtgärder mot pandemin

  LO presenterar förslag på åtgärdsprogram mot pandemin för att skydda vanligt folk. Inte minst alla i samhällsviktig verksamhet, som barnomsorgspersonal, bussförare, butiks- och handelsanställda samt alla som ser till att transporterna rullar. Förslaget omfattar även åtgärder för att återstarta svensk ekonomin efter pandemin och förhindra att arbetslösheten biter sig fast på en hög nivå. 

 • Bemanningsavtalet klart - konflikten avblåst

  LO-förbunden och Kompetensföretagen sade på torsdagskvällen ja till medlarnas bud om ett nytt kollektivavtal för bemanningsanställda. Det innebär att pensionerna för bemanningsanställda nu är säkrade och den varslade konflikten är avblåst.

 • LO-ekonomerna: Nu krävs en offensiv finanspolitik

  Den allt snabbare smittspridningen bryter den ekonomiska återhämtningen under fjärde kvartalet i år. Arbetslösheten når sin topp i vinter och börjar sjunka först andra kvartalet 2021. Det förutspår LO-ekonomerna i sin prognos Ekonomiska Utsikter. 

Sida 1 av 98123456...98