Fråga facket Fråga facket

LO-aktuellt: Tema Kongressrapport 2016 - Sverige kan bättre

Ekonomi Förra LO-kongressen gav LO i uppdrag att utreda hur vi når full sysselsättning och rättvisare löner. Det jobbet har pågått i tre år. Resultatet är en kongressrapport som ska fastställas av LOs kongress 2016. I LO-aktuellt ges en lättare ingång till kongressrapporten.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Collage yrken
Foto: Lars Forsstedt

Det behövs en ny ekonomisk politik

Tidningen LO–aktuellt ger en lätt översikt av rapportens innehåll och intervjuar LOs ordförande Karl–Petter Thorwaldsson, LOs avtalssekreterare Torbjörn Johansson och många unga vuxna om hur jobben kan bli fler och lönerna rättvisare.

400 000 är arbetslösa och ojämlikheten ökar. Sverige kan bättre än så. En ny politik behövs för full sysselsättning och rättvisare löner. Vi måste gå från åtstramning till expansion. LOs kongressrapport visar vägen. 

Tjänstemän måste ta ansvar för en lönebildning som är långsiktigt stabil och inte försöka klättra på det framförhandlade märket. LO kommer därför att göra allt för att de ska underkasta sig samma regelverk och ta samma ansvar som LO är berett att göra.

Unga vuxna i LO–förbunden har förslag på hur jobben kan bli fler och lönerna rättvisare. Det handlar bland annat om utbildning och heltidsjobb. Och ett rungande nej till till lägre ungdomslöner!

 

Tidningen kommer som bilaga i Arbetet torsdagen den 18 juni.

Läs LO-aktuellt: Tema Kongressrapport 2016 - Sverige kan bättre. 

Tidningen kan beställas från LO-distribution.