Fråga facket Fråga facket

LOs fokus på S-kongressen är jobben

Opinionsbildning LO är på plats och har varit aktiva inför kongressen med att lyfta frågor som är viktiga för LO-förbundsmedlemmarna. Under parollen Dags att investera, Sverige kan bättre, har och är, LOs fokus framförallt på jobben.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LOs monter på S-kongressen där vi bjuder på kaffe och politik.
LOs monter på S-kongressen där vi bjuder på kaffe och politik. Foto: Peter Forsström

LO vill se en ambitiös politik för full sysselsättning

Rasmus Korsvall

Kongressen måste fatta viktiga beslut som möjliggör för Socialdemokraterna att nå målet om EUs lägsta arbetslöshet 2020. 

- Vi är stolta över vår facklig-politiska samverkan som byggt Sverige starkt. Det är framförallt axeln mellan arbetarrörelsens båda grenar, den fackliga och den politiska, som möjliggjort att Sverige utvecklats till ett tryggt välfärdsland med fokus på jobb och tillväxt, säger Rasmus Korsvall, enhetschef på LOs ledningskansli.

- Nu står vi inför stora utmaningar med hög arbetslöshet, svag tillväxt och klyftor som ökar efter åtta år med borgerligt styre. Dessa saker måste brytas nu. LO vill att Socialdemokraterna slår an en väldigt ambitiös politik för att nå full sysselsättning och nå EUs lägsta arbetslöshet 2020 med fokus på investeringar i bostäder, infrastruktur och i välfärden, vilket Rasmus Korsvall är övertygad om att Socialdemokraterna kommer att klara.

Bästa fikat och bästa politiken

LO kommer under kongressen att vara närvarande i en monter som bjuder på det bästa kaffet på kongressen.

- Alla som är på kongressen är varmt välkomna att komma dit och fika, ladda telefonen, göra ett quiz, och såklart, prata om LOs viktigaste frågor för framtiden. Det gäller fler och bättre jobb, en bättre a-kassa och en mänskligare sjukförsäkring, säger Rasmus Korsvall.

Här finns mer information om vilken politik LO vill driva för att nå målen.

Christina Jonsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.