Fråga facket Fråga facket

Statssekreterare blir VD för LO-TCO Rättsskydd

Organisationsfrågor Styrelsen för LO-TCO Rättsskydd AB har beslutat att utse Mattias Landgren till ny VD och chefsjurist för bolaget. Mattias efterträder Dan Holke som varit VD för bolaget i 25 år.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Mattias Landgren blir ny chef på fackföreningsrörelsens juridiska byrå. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Ny VD för LO-TCO Rättsskydd

Mattias Landgren är 43 år, jur kand, och kommer närmast från en tjänst som statssekreterare hos statsrådet Tomas Eneroth på Infrastrukturdepartementet. Han har tidigare varit statssekreterare på Näringsdepartementet samt politiskt sakkunnig åt statsministern vid Statsrådsberedningen.

Mattias Landgren började sin yrkesbana som jurist hos just LO-TCO Rättsskydd 2001. Därefter var han chefsjurist på HTF och sektionschef och avtalspolitisk expert på Unionen till 2009. 2010-2014 var Mattias anställd som chefsjurist på Byggnads.

- Vi är mycket glada att vi har kunnat rekrytera Mattias som VD för LO-TCO Rättsskydd, säger LOs förste vice ordförande Therese Guovelin som är ordförande i bolagsstyrelsen.

- Mattias har en bred erfarenhet som jurist och av att arbeta inom fackföreningsrörelsen. Han har också chefserfarenhet och vi är övertygade om att han är rätt person att leda bolaget in i framtiden.

Samla landets främsta jurister

- Jag är både stolt och hedrad över att få detta förtroende och ser fram emot att leda LO-TCO Rättsskydd in i en ny modern riktning där vi samlar landets främsta jurister för att kunna erbjuda bästa möjliga expertis till den samlade fackföreningsrörelsen, säger Mattias Landgren. Vi behöver såväl förnya som bredda bolagets verksamhet för att kunna möta de utmaningar svensk fackföreningsrörelse står inför. 

- Dan Holke lämnar över ett mycket välskött bolag och det är både en ynnest och förmån att få ta över stafettpinnen efter honom, avslutar Mattias.

Om Rättsskyddet

LO-TCO Rättsskydd AB ägs av LO och TCO och arbetar på uppdrag av nästan alla fackförbund i Sverige. Bolaget är specialiserat på arbetsrätt och socialförsäkringsrätt och är med sina 35 jurister Sveriges största och mest erfarna juridiska byrå när det gäller juridik med anknytning till arbetsmarknaden.