Fråga facket Fråga facket

Välfärd i fokus när LO drar igång valrörelsen

Trygghet för vanligt folk skapas främst genom en stark välfärd, fler och bättre jobb och ökad jämlikhet. Det är huvudbudskapet i LOs valplattform som presenterades på onsdagen i Folkets Hus i Stockholm.  


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Över 700 deltagare från LOs 14 olika förbund var närvarande när LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och förste vice ordförande Therese Guovelin presenterade LOs prioriterade frågor i valrörelsen.  

- Vårt viktigaste budskap i valet är trygghet för vanligt folk. Det handlar till exempel om att skapa tryggare anställningar, minska ojämlikheten i samhället och se till att se till att våra medlemmar får en bra vård, skola och omsorg, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.  

Enligt Karl-Petter Thorwaldsson är chanserna att få igenom en sådan politik störst med en fortsatt S-ledd regering. Skulle Moderaterna ta över med stöd av SD och övriga allianspartier skulle det vara dåliga nyheter för LO-medlemmarna, enligt Thorwaldsson 

- Vanligt folk skulle drabbas hårt om Kristersson blev statsminister. Moderaternas politik går ut på att försämra för vanliga löntagare genom att lagstifta om lägre löner, luckra upp LAS och sänka skatten för de rika. Det är med en socialdemokratiskt ledd regering vi har störst möjlighet att få igenom en politik som gynnar våra medlemmar  

LO kommer totalt att satsa 30 miljoner på valrörelsen, varav en stor del kommer att gå till den ringkampanj där specialutbildade medlemmar ska genomföra en halv miljon telefonsamtal.  

- Vi är oerhört taggade. Tillsammans ska vi se till att vi får en S-regering även efter valet, säger LOs förste vice ordförande Therese Guovelin.  

Läs hela LOs valplattform här