Facket direkt facketdirekt.nu

Fackliga utbildningar på nätet

Facklig utbildning LO erbjuder utbildningar på nätet för dig som är förtroendevald eller medlem i facket. Det finns främst korta självstudiekurser om fackliga frågor och arbetsrätt.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LOs nätutbildningar är öppna för alla

Även om grundtanken är självstudier kan utbildningarna med fördel användas i studiecirklar och som diskussionsmaterial på möten, utbildningar och konferenser.

Här några nätutbildningar som vi vill trycka på lite extra:

Nätguiden Facket försäkrar

Avtalsförsäkringarna kan vara svåra att förstå- de är ju flera stycken och ibland är reglerna komplicerade. Facket försäkrar guidar till kunskap om försäkringarna och hur man ska göra för att ta del av dem om något hänt.

Öppna nätguiden Facket försäkrar

Stöd för omställning

Nätutbildningen Stöd för omställning handlar om det omställningsstöd som finns för de som sagts upp på grund av arbetsbrist. Den vänder sig främst till förtroendevalda och ombudsmän som har en viktig roll i att visa uppsagda personer vägen till omställning. 

Läs mer
Öppna utbildningen

Stöd för omställning finns också i en engelsk version: Job Transition Support

Pensionsboken på nätet

Pensionsboken på nätet handlar om vårt pensionssystem som ibland upplevs som svårt och krångligt. Pensionsboken reder ut åtminstone några frågetecken.

Läs mer om Pensionsboken på nätet
Starta utbildningen direkt
Hämta den tryckta versionen av Pensionsboken som pdf-dokument

Arbetsrätt: lagen om anställningsskydd, studieledighetslagen och förtroendemannalagen

Nätutbildningarna lagen om anställningsskydd (LAS), studieledighetslagen och förtroendemannalagen är uppdaterade i ett nytt verktyg. Målgruppen för studieledighetslagen är både förtroendevalda och medlemmar som vill lära mer om studieledighet. LAS och Förtroendemannalagen riktar sig främst till förtroendevalda