Aktuellt i LO Play
Aktuellt
Aktuella rapporter i LO Fakta
Kriget i Ukraina
Pressmeddelanden

LO-ekonomerna: ”Inflationschocken är över – men inte konsekvenserna”

Svensk BNP växer endast med 0,8 procent i år och arbetslösheten ökar. Samtidigt sjunker inflationen till under två procent redan i sommar. Det visar LO-ekonomernas nya prognos som presenteras idag.


LO-ekonomerna presenterar ny prognos för svensk ekonomi

Torsdag 13 juni släpper LO-ekonomerna sin nya prognos för svensk ekonomi. Det sker vid ett frukostseminarium som också direktsänds på LO Play.


Ny LO-ledning enhälligt vald av kongressen

LOs kongress har enhälligt valt en ny ledning för LO. I morgon håller LOs nyvalda ordförande Johan Lindholm sitt första längre tal till kongressen.


Arbetet

Nej till stärkta fackliga rättigheter på Tesla – och 600 miljarder i lön till Elon Musk

Ägargruppen som ville få Tesla att börja förhandla med facket blev nedröstade på företagets årsstämma. I stället sade man ja till en gigantisk ersättning på närmare 600 miljarder till vd:n Elon Musk.


Vårdförbundet har fått bud i konflikten – därför säger de nej

Vårdförbundet säger nej till nytt bud i Vårdkonflikten. Detta då det inte innehöll något förslag på arbetstidsförkortning. Ändå väljer facket att återvända till förhandlingsbordet. "Vi ser att det nu finns öppningar för att återuppta förhandling under medling på Sobonas område", säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.