Nyheter
Aktuella rapporter i LO Fakta
Aktuellt i LO Play
Pressmeddelanden

LO kritiskt till utredningen om arbetsrätten

LO är mycket kritiskt till den utredning om arbetsrätten som regeringen tillsatte idag, till följd av januariöverenskommelsen med C och L. Flera av direktiven riskerar att skada den svenska modellen och rubba balansen på arbetsmarknaden.


LO utser mottagare av det första stipendiet för facklig feminism

LO-styrelsen har beslutat att dela ut det facklig-feministiska stipendiet till Seko Sjöfolk och till ett tvärfackligt nätverk mellan Byggnads, Fastighets och Elektrikerna i Örebro/Värmland.


Josefine Krantz får priset Årets fackliga hjältedåd

2019 års pris för Årets fackliga hjältedåd tilldelas Josefine Krantz från Svenska Målareförbundet. Hon får utmärkelsen bland annat för att sin kamp för ett jämställt Målareförbund och fler jämställda arbetsplatser.


Arbetet

Lina Stenberg: Jämlikhet måste bli svaret på samhällets orättvisor

Allt handlar om hur samhällsproblem definieras och hur orden laddas. Som motvikt till det dominerande, nyliberala språkbruket behöver vi bli bättre på att ompaketera orden, skriver Arbetets ledarskribent.


Facklig ilska mot las-utredning

Ett stort steg i fel riktning. Så beskriver LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson den utredning som i dag tillsatts om ändringar i las. Den fackliga kritiken är massiv, men inte heller arbetsgivarna är helt nöjda.